Παντελής Καλάργυρος

Με προτιμούν για την εμπειρία μου και την αμεσότητά μου


Παντελή, φέτος σε βρίσκουμε σε καινούργιο στέκι και με νέα δραστηριότητα. Τι έχεις να μας πεις γιαυτό;
Πράγματι, φέτος μετακομίσαμε σε μια νέα περιοχή του νησιού, που κατά τη γνώμη μου είναι από τα πιο ωραία σημεία της Αντιπάρου. Το τοπίο του λιμανιού εκπέμπει τόση ηρεμία και γαλήνη, που σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά. Εδώ, λοιπόν, ανακαινίσαμε το ήδη υπάρχον ξενοδοχείο και δημιουργήσαμε με τη γυναίκα μου την Ελένη δώδεκα ωραία δωμάτια με πανοραμική θέα. Το ονομάσαμε Sunday Hotel, από το όνομα της κόρης μας, που ήρθε στον κόσμο τα Χριστούγεννα, ημέρα Κυριακή! Επίσης, μετακομίσαμε και το εστιατόριό μας, για το οποίο είμαστε πλέον γνωστοί.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το φαγητό;
Εδώ έχω πολλά να πω. Το 1986, όταν ήμουν έξι ετών, άνοιξε ο μεγάλος μου αδελφός μια ταβέρνα, στην οποία ήμουν ενεργό μέλος μέχρι το 1996, οπότε έκλεισε για οικογενειακούς λόγους. Έπειτα τα καλοκαίρια εργαζόμουν σε δύο από τα πιο παλιά εστιατόρια του νησιού, ενώ παράλληλα σπούδαζα στη Σχολή Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τροφοδοσίας. Όταν αποφοίτησα, έγινα υπεύθυνος στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου της Πάρου για πέντε χρόνια. Το 2006 άνοιξα την ταβέρνα Παντελής στο κέντρο της Αντιπάρου, η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα, χειμώνακαλοκαίρι. Το 2008 ανοίξαμε στο Σωρό το παραλιακό καφέψαροταβέρνα Soros Beach και φέτος μας βρίσκετε στο Sunday Hotel.

Γιατί πιστεύεις ότι σε προτιμούν οι πελάτες σου;
Για την εμπειρία μου και την αμεσότητά μου προς τον πελάτη, καθώς και για την αφοσίωσή μου σαυτό που κάνω. Πιστεύω ότι έπεισα και πείθω ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες μου. Με προτιμούν, επίσης, για τις ντόπιες πρώτες ύλες, όπου αυτό είναι δυνατό, τις οποίες προμηθεύομαι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου από τους ντόπιους παραγωγούς και ψαράδες. Έχω και το πλεονέκτημα ότι ένα μέλος της οικογένειάς μου ασχολείται με την κτηνοτροφία και μου παρέχει φρέσκα κρέατα και τυριά.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα σήμερα;
Η αυξανόμενη φορολογία και η σχεδόν μηδαμινή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έχουν γονατίσει σχεδόν όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα ήθελα το κράτος να είναι πιο κοντά στους νέους επιχειρηματίες. Όμως, αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να επιχειρούμε, γιατί μόνο έτσι ο τόπος θα πάει μπροστά.

Όταν γυρίστηκε η κινηματογραφική ταινία «Μανταλένα» εσύ δεν είχες ακόμα γεννηθεί. Τι έχεις ακούσει για τότε;
Έχω ακούσει ότι υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στο νησί. Απόσα μου έχει πει ο πατέρας μου, όλη η Αντίπαρος είχε μετατραπεί σένα τεράστιο στούντιο. Μάλιστα, δύο θείες μου υποδύονταν τις αδελφές της Μανταλένας. Πολύ θα ήθελα να ήμουν παρών κι εγώ σαυτό. Θα ήταν αξέχαστη εμπειρία. Σίγουρα αυτή η κινηματογραφική ταινία βοήθησε πολύ στην προβολή του νησιού.

Τι συμβουλεύεις τον νέο δήμαρχο;
Καταρχάς, του εύχομαι καλή θητεία και καλή δύναμη! Πιστεύω ότι πρέπει να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που έχουν ξεκινήσει. Το δεύτερο που θα τον συμβούλευα να κάνει είναι να δώσει έμφαση στα αξιοθέατα του νησιού. Σαυτό, βέβαια, θα τον βοηθήσει η ομάδα του, γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται με τον τουρισμό.

Καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη σε όλους!

Καλοκαίρι 2014