Οι θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας

Κείμενο: Παύλος Μεθενίτης

“Όλα τα μανιτάρια τρώγονται, μερικά όμως μόνο μία φορά”, διαβάζουμε στο βιβλίο του Γιώργου Πίττα “Οι θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας”, εκδόσεις Κοιλάδας Λευκών Πάρου, 2014


Όλα τα βιβλία διαβάζονται τουλάχιστον μία φορά, όχι όμως και αυτός ο χορταστικότατος Άτλας της ελληνικής γαστρονομίας, που είτε συμβουλεύεσαι για να πάρεις μια πληροφορία, π.χ. τί είναι ο μπάτσος (σκληρό λευκό τυρί, σελ. 291), ποια είναι η σχέση κομουνισμού και ντομάτας (σελ. 211) ή ποιοι είναι οι γαστρονομικοί θησαυροί της Πάρου (σελ. 64, 127, 137, 249, 269), είτε το διαβάζεις ολόκληρο, μονοκοπανιά, σαν μυθιστόρημα.

Ένα ηδονικό απόσταγμα πολυετών ερευνών του ελλογιμότατου συγγραφέα, που έχει διακριθεί όχι μόνο στον τομέα της φιλοξενίας, με τη μονάδα του στις Λεύκες της Πάρου, αλλά και με τη γόνιμη δράση του ως Επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στη σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου.