Φάρος, η άλλη Πάρος

των Ματίνα Αναγνωστοπούλου, Γιάννη Γεωργούση & Νίκου Ευστρατίου

Μου αρέσει αυτό το μικρό ασπρόμαυρο περιοδικό. Σε μια εποχή πλήρους εμπορευματοποίησης ο μικρός αυτός Φάρος, φωτίζει μια άλλη Πάρο που ζει και αναπνέει πίσω από τις κραυγαλέες ταμπέλες, τα φώτα, τις εκκωφαντικές μουσικές και τις τερατώδεις κατασκευές.

Δημιουργημένος από τους Ματίνα Αναγνωστοπούλου, Γιάννη Γεωργούση και Νίκο Ευστρατίου, μια ομάδα νέων ανθρώπων αν όχι στην ηλικία, σίγουρα στο μυαλό και στη ματιά, ο Φάρος ασχολείται με “το μικρό, το αργό και το λίγο”, αυτό που ομόρφυνε την Πάρο κι όλες τις Κυκλάδες μας. Τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα κείμενα αποπνέουν μιαν αγνότητα, μια φρεσκάδα, αν και είμαι σίγουρη ότι πίσω από αυτή την έκδοση κρύβεται πολλή προσωπική δουλειά και μια έντιμη και σοβαρή προσπάθεια.

Τα κείμενα, τα ποιήματα, οι παρουσιάσεις ανθρώπων που διάβασα στα τρία ως τώρα τεύχη του Φάρου καθώς και οι φωτογραφίες με έχουν πολύπλευρα αγγίξει αλλά ένα κείμενο μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μου, τόσο που, χωρίς να το θέλω, είμαι ακόμη θυμωμένη με ένα “προδότη γάτο” και μια “πεντάμορφη γυναίκα”, αν και έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που διάβασα για αυτούς στο κείμενο “Ο Γάτος” του Γιάννη Γεωργούση.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ