4 λόγοι να επισκεφθείτε
την Αντίπαρο φέτος

Έχετε έρθει και ξανάρθει στην Αντίπαρο, έχετε πάει και στο Σπήλαιο, έχετε πάει και για μπάνιο. Τι άλλο μένει να κάνετε στο μικρό αυτό Κυκλαδονήσι, που ορίζεται ως το απέναντι της Πάρου, αλλά αποτελεί από μόνο του έναν ολόκληρο μικρόκοσμο;


Φωτογραφίες: Δημήτρης Βρανάς

Ιδού λοιπόν τέσσερα πράγματα που ίσως να μην έχετε κάνει ακόμα στην Αντίπαρο και πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε:

1. Να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του Σωρού, να λιαστείτε στην ολόχρυση άμμουδιά και μόλις ζεσταθείτε και πεινάσετε, να βρείτε καταφύγιο στον όμορφο σκιερό χώρο της «Παραλίας Σωρού».

2. Να οργανώσετε τον γάμο σας, τον «γάμο της χρονιάς» ή όποιο γεγονός θέλετε να γιορτάσετε, στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του κήπου του ξενοδοχείου «Κάστρο Αντίπαρος», εμπιστευόμενοι την εμπειρία και την αισθητική της Μάγδας και του Μάρκου.

3. Να απολαύσετε το τοπίο και τη συγκλονιστική θέα από τον Προφήτη Ηλία, την ψηλότερη κορυφή, με όποιον τρόπο κι αν φτάσετε εκεί. Εμείς σας προτείνουμε τον δύσκολο, που είναι κι ο πιο ωραίος, διότι ως γνωστό «Τα καλά κόποις κτώνται»!

4. Να ανακαλύψετε το Κάστρο της Αντιπάρου, τον πυρήνα του παραδοσιακού οικισμού. Αλήθεια, έχετε περπατήσει ποτέ τον κεντρικό δρόμο στο Κάστρο μέχρι τέλους, πέρα από τα μαγαζιά και τα ξώπυργα, τα σπίτια δηλ. έξω από τον πύργο; Μόλις περάσετε το βόλτο μεταφέρεστε σε άλλη εποχή. Τότε που ο κεντρικός πύργος ήταν πύργος-παρατηρητήριο κι όχι υδραγωγείο. To Κάστρο της Αντιπάρου χτίστηκε από τον Λεονάρντο Λορεντάνο το 1440 όταν πήρε το νησί προίκα για το γάμο του με την Τσέσκα Σομμαρίπα, κόρη του Ενετού ηγεμόνα Πάρου και Άνδρου, Γκρούτσιο Σομαρίπα. Βρείτε το φτερωτό λιοντάρι, σύμβολο της Βενετίας, στην πρόσοψη ενός από τα σπίτια!