Το σπίτι στον Δρυό

Κείμενο: Αυγή Καλογιάννη Φωτογραφίες: Δημήτρης Βρανάς (A.I.F.)

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι με το να αγοράσουν μερικά έπιπλα ίσως και μερικά χαλιά και φωτιστικά ή ακόμα με το να καλέσουν κάποιον ειδικό να τους συμβουλεύσει στην επιλογή και τοποθέτησή τους, τελείωσαν με το θέμα της διακόσμησης του σπιτιού.


Βλέπουμε τελευταία πολλά τέτοια σπίτια. Τα σπίτια αυτά, όσο τέλεια κι αν είναι, όποιες και αν είναι οι ικανότητες του επαγγελματία διακοσμητή, μοιάζουν περισσότερο με ψυχρά εκθετήρια επίπλων παρά με ζωντανούς χώρους που μέσα σ’ αυτούς ζουν άνθρωποι. Θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε τα σπίτια των πραγμάτων.

Υπάρχουν όμως και τα σπίτια των ανθρώπων. Αυτά που έχουν προσωπική αισθητική και υπόσταση. Αυτά που αντανακλούν την προσωπικότητα του ανθρώπου που τα κατοικεί.
Σπίτια που αποτελούνται από πιθανώς «αλλοπρόσαλλα» στοιχεία που τελικά όμως δημιουργούν ένα αρμονικό και χαρισματικό σύνολο.

Ένα τέτοιο σπίτι είναι το σπίτι στον Δρυό. Διακοσμημένο με αντικείμενα φερμένα από ταξίδια και περιπλανήσεις και με τη βαλίτσα δίπλα στην πόρτα πάντα έτοιμη για το επόμενο ταξίδι! Ίσως η διάθεση για πολλά ταξίδια να έχει περάσει πια, αυτό όμως που σίγουρα έχει μείνει είναι το ταλέντο και η διάθεση για ιδιόχειρες κατασκευές-έργα τέχνης και η αγάπη για τη μουσική.

Ανακυκλωμένα υλικά, ξύλα που ξέβρασε το κύμα, ένα κομμάτι βάρκας, αντικείμενα που άλλαξαν χρήση όπως ξαφνικά η μπουκάλα του πετρογκάζ σε ρόλο λαμπατέρ, γωνιές για κάθε στιγμή, χρώματα ζεστά και φωτεινά και άφθονη φαντασία δημιουργούν ένα αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό με έντονη προσωπικότητα που κανένας διακοσμητής δεν θα μπορούσε να πετύχει!