Μάγδα & Μάρκος

Μάγδα Μαούνη

Συνεντεύξη: Βασίλης Μπόνιος | Φωτογραφία: Μαργαρίτα Μαούνη

Το Α και το Ω είναι η αγάπη για δημιουργία


Κυρία Μάγδα, δραστηριοποιείστε 25  χρόνια στην Αντίπαρο. Tι νομίζετε ότι λείπει από τη σύγχρονη Αντίπαρο;
Η σύγχρονη Αντίπαρος είναι ένας προορισμός με ιδιαίτερο χαρακτήρα που μαγεύει με την κυκλαδίτικη απλότητα, την παραδοσιακή αυθεντικότητα, τις φυσικές ομορφιές της και την αμέριστη φιλοξενία των κατοίκων. Έχει ταυτότητα. Πιστεύω ότι λείπει και πρέπει να αγωνιστούμε για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, να απαιτήσουμε ταχύτερο ιντερνέτ και φυσικά να γίνει οργανωμένη προβολή της Αντιπάρου για να υπάρξει μέλλον. Και βέβαια αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της συλλογικότητας.

Kαι τί νοσταλγείτε από την «παλιά»;
Μόνο εικόνες νοσταλγίας μπορώ να σκεφτώ, όπως: το πέρασμα στην Πούντα της Πάρου με τη λάντζα-καΐκι, τα γαϊδουράκια για την επίσκεψη στο Σπήλαιο, τη γιαγιά με το κέντημα στη πεζούλα το καλοκαιρινό απόγευμα.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Μανταλένα» στην Αντίπαρο ήταν ένα σημαντικό γεγονός για το νησί και τους κατοίκους του. Γνωρίζετε ανθρώπους που τα έζησαν;
Πράγματι το 1960 τα γυρίσματα έδωσαν άλλη πνοή στο μικρό «Ασπρονήσι». Μια εποχή χωρίς ρεύμα, που οι περισσότεροι δεν είχαν δει κινηματογράφο. Εξαιρετική η εμπειρία για όσους από τους κατοίκους συμμετείχαν στη ταινία ως κομπάρσοι αλλά και μικροί ηθοποιοί όπως τα αδέλφια της Μανταλένας. Οι αφηγήσεις της Μαργαρίτας Μαούνη, της πεθεράς μου, από στιγμιότυπα που έζησε, είναι μοναδικές. Η ίδια είχε ωραία φωνή και τραγουδούσε με άλλες κοπέλες τραγούδια με μουσική Χατζιδάκι στην πλατεία.

Έχετε ένα κατάλυμα που αποπνέει μία φιλόξενη οικειότητα και ακτινοβολεί την προσωπική σας φροντίδα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους φιλοξενούμενους σας;
Είναι το Α και το Ω. Αγαπάμε να δημιουργούμε στο χώρο μας πάντα κάτι νέο και όπως λέει η παράδοση «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή». Φυσικά και όταν ένα κατάλυμα προσφέρει από καρδιάς φιλοξενία και φροντίδα αποκτά ευχαριστημένους πελάτες.
Είναι γεγονός ότι ο ευχαριστημένος πελάτης είναι ο καλύτερος πρεσβευτής στον υπόλοιπο κόσμο. Οι δε επαναλαμβανόμενοι πελάτες είναι η πιο αξιόπιστη διαφήμισή μας!

Kαλοκαίρι 2013