Μουσείο Μπενέτου Σκιαδά

Στην Αλυκή σε έναν όμορφο κήπο βρίσκεται ένα μουσείο μοναδικό για όποιον θέλει να γνωρίσει τις Κυκλάδες και την ιστορία τους. Ένα μουσείο όπου θα βρει κανείς εφαρμοσμένες όλες τις παραδοσιακές τέχνες και θα πάρει μια γεύση της αυθεντικής Πάρου που χάνεται.

Το μουσείο δημιουργήθηκε από τον Μπενέτο Σκιαδά και την πρόωρα χαμένη σύζυγό του Πόπη, πριν 40 χρόνια. Τώρα πια η κόρη τους Κατερίνα υποδέχεται τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του μουσείου συνεχίζοντας το έργο και το όνειρο των γονιών της που ήταν να γνωρίσει ο κόσμος τη λαογραφική παράδοση των Κυκλάδων μέσα από τις δημιουργίες του Μπενέτου.

Με τεράστιο ταλέντο και ατέλειωτη υπομονή, ο 80χρονος πια Μπενέτος Σκιαδάς έχει δημιουργήσει με τα χέρια του έναν ολόκληρο κόσμο από μινιατούρες. Στην κλειστή αίθουσα του μουσείου μπορείτε να θαυμάσετε μοντέλα πλοίων όλων των εποχών, μικρά αριστουργήματα μαστοριάς και ακρίβειας, για τα οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στη Ναυτική Εβδομάδα. Στον κήπο θα θαυμάσετε την εκπληκτική μινιατούρα της Εκατονταπυλιανής μαζί με τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία και κτίρια των Κυκλάδων.

Ανοικτό καθημερινά από 1η Μαΐου ως 30 Σεπτεμβρίου, 10:00πμ -5:00μμ
Είσοδος 5€
Τ. +30 6981.680086
www.benetos-skiadas-folkartist-paros-gr.com