Δημοσθένης

Πάντα διψάω για κάτι παραπάνω,
σε γνώσεις και ποιότητα


Αγαπητέ Δημοσθένη, δεν είναι μόνο οι πελάτισσές σου που μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο σου και την άποψη που βγάζεις μέσα από τη δουλειά σου. Όλοι αναγνωρίζουν την αξία σου και υπερασπίζονται την καλή σου φήμη.  Έχεις σκεφθεί μια αντίστοιχη κίνηση με εκείνη της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου; Δηλαδή ξεκινώντας από την Πάρο να κατακτήσεις την Αθήνα, ανοίγοντας ένα κομμωτήριο στο Κολωνάκι για παράδειγμα;
Προσπαθώ να μην ενθουσιάζομαι ούτε από τα λόγια, ούτε από το πελατολόγιό μου. Προτιμώ να πατάω στην πραγματικότητα και να αφήνω τον χρόνο να μου δείχνει τις επόμενες κινήσεις μου.
Ήδη ξεκινάω μια επαφή με τους πελάτες μου στην Αθήνα, με εντελώς διαφορετικά πλάνα, και όχι με το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος. Θέλω οι κινήσεις μου να είναι πιο σταθερές και πιο δυνατές, παρά κινήσεις επιπόλαιες και ενθουσιασμού. Σίγουρα όμως στοχεύω στην επίτευξη δύσκολων στόχων. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι όλα είναι συγκυρίες και σκληρή δουλειά!

Πώς θα αντιμετώπιζες το ενδεχόμενο να έλθει στην Πάρο ένας εξ ίσου διάσημος hair stylist, όπως για παράδειγμα ο Τρύφωνας Σαμαράς και να ανοίξει κομμωτήριο;
Το ενδεχόμενο να έρθει κάποιος επώνυμος και κυρίως πετυχημένος συνάδελφος να ανοίξει κομμωτήριο στην Πάρο θα το θεωρούσα αποτέλεσμα της κρίσης. Για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θα μπορέσει να προσαρμόσει έναν αντίστοιχο τιμοκατάλογο στα δεδομένα του νησιού. Από εκεί και πέρα, η αγορά είναι ανοιχτή. Είναι πολύ καλό ο πελάτης να έχει επιλογές, και να κρίνει μέσα από τη δουλειά μας. Αν επρόκειτο για τον Τρύφωνα συγκεκριμένα, σίγουρα θα υπήρχε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας, γιατί τυχαίνει να έχουμε γνωριστεί και θεωρώ πως ο ένας εκτιμά τη δουλειά και την προσωπικότητα του άλλου.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις από πολλούς άλλους κομμωτές – μια και ο ανταγωνισμός και στη δουλειά σου είναι ιδιαίτερα σκληρός;
Αν μένεις και κοιτάς τους συναδέλφους σου ανταγωνιστικά τότε χάνεις τη δική σου εξέλιξη. Ποτέ μου δεν το έχω κάνει, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η δική μου εξέλιξη ως επαγγελματία. Πάντα διψάω για κάτι παραπάνω σε γνώσεις και σε ποιότητα.

Είναι αλήθεια ότι ο κομμωτής είναι και λίγο ψυχαναλυτής για τις πελάτισσές του; Αλήθεια τι είναι αυτό που απασχολεί σήμερα τις γυναίκες;
Δεν είναι ψυχαναλυτής μόνο για τις γυναίκες αλλα και για τους άνδρες. Για τον πιο εύκολο και ταυτόχρονα για τον πιο δύσκολο άνθρωπο. Τη σχέση με τον κομμωτή τη θεωρούν σχέση εμπιστοσύνης και αυτό τους ηρεμεί.

Ανάμεσα στην Αντζελίνα Ζολί και την Κάρλα Μπρούνι ποια θα διάλεγες για πελάτισσά σου; Με ποιο από τα δύο κεφάλια θα αισθανόσουν δέος εάν έπρεπε να τις κουρέψεις;
Δέος δεν ξέρω εάν θα αισθανόμουν. Με τιμάει πολύ περισσότερο η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση που μου δείχνουν οι έλληνες καλλιτέχνες. Ειδικά όταν με επιλέγουν σε περιόδους που είναι δραστήριοι επαγγελματικά και δίνουν βάση στην εμφάνισή τους και όχι μόνο σε περίοδο διακοπών.

Οι γυναίκες της Πάρου προσέχουν την εμφάνισή τους; Ξοδεύουν χρήματα για το χτένισμά τους και την περιποίησή τους;
Οι γυναίκες της Πάρου προσέχουν την εμφάνισή τους, δυστυχώς όμως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι για το σωστό αποτέλεσμα και για την ποιότητα των μαλλιών πρέπει να επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα και όχι φθηνά προϊόντα ή φθηνές τεχνικές που απλά υπόσχονται πολλά γιατί τότε ξοδεύουν αρκετά περισσότερα χρήματα για να διορθώσουν λανθασμένες επιλογές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τους λόγους στη διαφοροποίηση των τιμών. Όπως λέω, η αγορά είναι ανοιχτή, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα οικονομικά και ανάμεσα στα πιο ακριβά κομμωτήρια. Για κανένα  λόγο, ακόμη και μέσα στην κρίση, δεν θα έριχνα τις τιμές μου, γιατί τότε θα έπρεπε να αλλοιώσω και την ποιότητα των προϊόντων μου. Η ποιότητα, τα σεμινάρια και η εξέλιξη είναι η αρχή μου. Επενδύω αρκετά χρήματα εκεί και οφείλω να έχω έναν αντίστοιχο τιμοκατάλογο για να μπορέσω να τα διατηρήσω.

Τι σου δίδαξε το κομμωτήριο και η επαφή με τον κόσμο;
Εάν δεν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είσαι σταθερός στην εξέλιξη σου, και προσπαθείς να παρέχεις στον πελάτη σωστό και ποιοτικό αποτέλεσμα, τότε έρχεται η αναγνώριση, η εκτίμηση και το καλό όνομα.

Kαλοκαίρι 2013