Αδρές γραμμές

Κείμενο: Αυγή Καλογιάννη | Φωτογραφίες: Δημήτρης Βρανάς (A.I.F)

Γνώρισα αυτό το σπίτι και τους ανθρώπους του μια βραδιά του περασμένου Αυγούστου. Ήταν μια μουσική βραδιά με την οικοδέσποινα Μαρουλία Κοντού (www.mythodia.gr) στο πιάνο και τον μπάσο Μιχάλη Χατζή στο τραγούδι, οργανωμένη από τον οικοδεσπότη Γιώργο Καβάλλη (www.kalligrammon.gr), για την ενίσχυση του νοσοκομείου άγριων ζώων «Αλκυόνη».

Ήταν μια μαγική βραδιά! Από αυτές που δεν ξεχνάς ποτέ, από αυτές που σου θυμίζουν ποια πράγματα αξίζουν τελικά στη ζωή. Το σπίτι έμοιαζε να αιωρείται μεταξύ ενός ουρανού με πανσέληνο και μιας θάλασσας που γυάλιζε στο βάθος σα λυωμένο ασήμι, ενώ η μουσική γέμιζε τον αέρα και δονούσε τις ψυχές μας.
Τίποτα απ’ αυτά δεν ήταν τυχαίο.

Σχεδιασμένο από τον Γιώργο Καβάλλη για τον ίδιο και την οικογένειά του, το σπίτι αυτό είναι προορισμένο για τέτοιες βραδιές αλλά και πολλά άλλα πράγματα.

Ο ξυλόφουρνος στην άκρη της αυλής για το ψωμί της οικογένειας, από αλεύρι αλεσμένο στον ξύλινο χειροκίνητο μύλο που είδαμε στο κελλάρι.

Το μεγάλο ξύλινο τραπέζι στη βεράντα για τα καλέσματα. Το σαλόνι λιτό και κομψό με το πιάνο και το ενεργειακό τζάκι για χαλάρωση και κουβέντα. Το γραφείο γεμάτο βιβλία, σχέδια και απέραντη θέα για έμπνευση και δημιουργία.

Ένα σπίτι σχεδιασμένο και διακοσμημένο με απλότητα αλλά και καλαισθησία από τον Γιώργο Καβάλλη, που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε κάθε λεπτομέρεια, κάθε γωνιά και αντικείμενο. Ένα σπίτι που μοιάζει να ήταν πάντα εκεί, αρμονικά ενταγμένο στο πανέμορφο περιβάλλον με μια αίσθηση λιτότητας και θαλπωρής που σε γοητεύει αμέσως.