Κολυμβητικός Διάπλους
Πάρου – Αντιπάρου

Κείμενο: Αλέξανδρος Τριβυζάς

Κολυμπώντας στο κανάλι


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Αντιπάρου ο 10ος Κολυμβητικός Διάπλους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία καθώς θα κολυμπήσουν από την Πούντα της Πάρου έως το λιμάνι της Αντιπάρου διασχίζοντας το κανάλι μήκους 1453 μέτρων το οποίο και χωρίζει τα δύο νησιά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 400 αλλά ότι και ανάμεσα σε αυτές, έχει υπάρξει και ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Tom Hanks, ο οποίος είναι και θερινός κάτοικος της Αντιπάρου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, με τις κατηγορίες να έχουν ως εξής: η πρώτη για τους αρχάριους ενώ η δεύτερη για τους έμπειρους χωρίς κανένα βοήθημα και με χρονομέτρηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Διάπλου, γίνονται στα γραφεία του Ν.Ο.Α. στο Λιμάνι της Αντιπάρου, έως δύο ώρες πριν τον αγώνα. Επίσης να αναφέρουμε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τη σωστή και ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου, κύριο Ιωάννη Φαρούπο, πληροφορηθήκαμε ότι αναμένονται συμμετοχές στο ίδιο περίπου ποσοστό με εκείνο της προηγούμενης χρονιάς. Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Φαρούπο αναμένονται αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ακόμη και από την Αφρικανική ήπειρο.

Ζητούμενο της διοργάνωσης που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου, είναι η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους, της ευγενούς άμιλλας, του αθλήματος της κολύμβησης αλλά και η προβολή του νησιού της Αντιπάρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών του ΝΟΑ αλλά και η έλλειψη εθελοντών.

Ελπίζουμε ο ΝΟΑ να συνεχίσει να προσφέρει στο νησί και στους νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και της κολύμβησης και κάθε χρονιά που περνάει, ο κολυμβητικός διάπλους να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής!

Καλοκαίρι 2017