Ένα καταφύγιο μέσα στη φύση

Με παρουσία πάνω από 20 χρόνια στην Πάρο και με τη συμμετοχή εθελοντών, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ-PAWS, κατάφερε να κατασκευάσει και να λειτουργήσει εδώ και 2 χρόνια ένα πρότυπο, οικολογικό και υψηλής αισθητικής καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Μαράθι, πλήρως αδειοδοτημένο και με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Σήμερα, το καταφύγιo φιλοξενεί γύρω στα 70 ζώα με ετήσιες δαπάνες περί τα 100.000 ευρώ (ζωοτροφές, φάρμακα, δαπάνες κτηνιατρείων, καθαριότητας, υγιεινής, συντήρησης, υιοθεσίας, ενέργειας κ.ά). Στη χρηματοδότηση του έργου συνέβαλαν μεγάλοι θεσμικοί και ιδιώτες χορηγοί.

Σαν μη κερδοσκοπικός Σύλλογος o PAWS εξαρτά την λειτουργία του αποκλειστικά από ιδιώτες δωρητές. Εθελοντές του Συλλόγου ταϊζουν καθημερινά γύρω στις 400 αδέσποτες γάτες.
Παράλληλα, υιοθετούνται σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας 200 περίπου αδέσποτα ζώα τον χρόνο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε συνεργασία με την φίλη Οργάνωση “Paroshunde”), ενώ στειρώνονται, εμβολιάζονται και περιθάλπονται πάνω από 300 αδέσποτα ζώα το χρόνο
.