Μετακινήσεις

Στην ξηρά…


Η Πάρος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα οδικά δίκτυα των Κυκλάδων κάνοντας τις μετακινήσεις εύκολες σε όλο το νησί. Όσοι δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς μπορούν εύκολα να μετακινηθούν με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ σε όλους τους προορισμούς του νησιού τακτικά, γρήγορα και με ασφάλεια.

Για όσους πάλι επιθυμούν να ενοικιάσουν όχημα υπάρχουν πολλά καταστήματα ενοικίασης σε όλη την Πάρο που παρέχουν πολύ καλές υπηρεσίες και διαθέτουν σύγχρονους στόλους καθώς και τουριστικά γραφεία απ’ όπου μπορείτε να μισθώσετε μικρότερα ή μεγαλύτερα οχήματα με οδηγό.

Τέλος υπάρχουν πιάτσες ταξί στην Παροικιά και τη Νάουσα με σύγχρονα και άνετα οχήματα που θα σας εξυπηρετήσουν όλες τις ώρες.

Στην Αντίπαρο τώρα, το χαρακτηριστικό κόκκινο λεωφορείο του Oliaros Tours, με αφετηρία το λιμάνι της Αντιπάρου, σας μεταφέρει σε τακτικά δρομολόγια στο Σπήλαιο, τον Άγιο Γεώργιο και τις άλλες παραλίες του νησιού ενώ υπάρχουν και ταξί για τις μετακινήσεις σας.

 

Στη θάλασσα…


Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα πέριξ νησιά τόσο με τα ferry boat των ενδοκυκλαδικών γραμμών όσο και με μικρότερα εκδρομικά καραβάκια. Με αφετηρία τη Νάουσα ή το Πίσω Λιβάδι μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες εκδρομές στη Δήλο και τη Μύκονο, τη Νάξο, τα Κουφονήσια ακόμα και τη Σαντορίνη.

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια ferry boat όλο τον χρόνο από το λιμανάκι της Πούντας για Αντίπαρο ενώ το καλοκαίρι μικρά καραβάκια ξεκινούν και από το λιμάνι της Παροικιάς για Αντίπαρο.

Από Παροικιά υπάρχουν επίσης καΐκια για τις απέναντι παραλίες όπως ο Κριός ή το Μαρτσέλο ενώ από Νάουσα για Κολυμπήθρες και Λάγγερη.

Για τις μετακινήσεις σας στη θάλασσα θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα σκάφη που θα σας μεταφέρουν στις παραλίες της επιλογής σας ενώ από Πούντα αλλά και Αντίπαρο ξεκινούν οργανωμένες μονοήμερες εκδρομές με καΐκια που κάνουν τον γύρο της Αντιπάρου με στάσεις για μπάνιο και barbecue. Από τον Άγιο Γεώργιο στην Αντίπαρο υπάρχει επίσης καΐκι που σας μεταφέρει στις παραλίες του Δεσποτικού.

 

Χρήσιμα τηλέφωνα


ΚΤΕΛ Παροικίας: 22840.21395

ΚΤΕΛ Νάουσας: 22840.52865

ΚΤΕΛ ΠΑΡΟΥ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ


ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΑΞΙ

Παροικία: 22840.21500 – Νάουσα: 22840.53490


ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ: 
22840.21240

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: 22840.51250

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: 22840.61485